ARKIV

Slik kan en interesse bli ditt levebrød i 2018

desember 28, 2017 8:50 am

Mange trives ikke på jobben. Fulle dager med stress og lite spennende oppgaver er negativt. Samtidig har de interesser annen kompetanse som kan gi dem en ny jobbmulighet.

Det er ikke overraskende at vi her anbefaler deg å undersøke hvilke muligheter som finnes innen direktesalg. 80.000 jobber allerede i denne bransjen. De aller fleste på deltid og majoriteten er kvinner.

Blant Direktesalgsforbundets medlemmer (firmaer) markedsføres det mange forskjellige produktgrupper – også noen du kanskje ikke trodde ville egne seg for denne typen salgskanal. Felles for alle er at de er attraktive, godt markedsført og at det er den direkte kontakten mellom selger og kjøper, utenfor et tradisjonelt butikklokale, som gjør bransjen både annerledes og svært spennende.

For de fleste av oss er det å si opp og slutte i jobben et stort skritt å ta. Du er selvfølgelig klar til å ta noen utfordringer, men her er noen råd som hjelper deg å være på trygg grunn.

Hverken du, din familie eller dine nærmeste venner er de beste til å vurdere om du allerede har skjulte kvaliteter som direkteselger. Du trenger en mentor – en erfaren og profesjonell person, som kan gi deg ærlige tilbakemeldinger og veilede deg fremover i prosessen.

De fleste velger en myk start. Det kan innebære at du ikke slutter i jobben din nå, men trapper ned eller velger delt stilling slik de fleste gjør. Etterhvert som du utvikler din egen forretning til en god inntekt får du flere behagelige valgmuligheter. Du kan selv velge om du vil jobbe 100% med direktesalg – eller bevilge deg et par fridager i uken.

Medlemsbedriftene vil støtte deg godt på ulike måter, men du må også ha din egen plan, og du må aldri miste forretningsaspektet av syne. Vær nøye med å velge hvilken bedrift du vil selge for. Kontakt gjerne flere før du gjør ditt valg. (Se kontaktinformasjon under ”medlemmer” her på siden)

Ta en gjennomgang av ditt nettverk. Hvem kjenner du som vil ha interesse av de ulike produktene du kommer til å selge. Hvem vil støtte deg? Sørg for at du har et kundeoppfølgingssystem slik at du oppfyller kundenes forventninger når du vel er i gang.

Gjør deg tilgjengelig ved å snakke om din virksomhet til kjente og ukjente. Gi dem et lite skriftlig sammendrag f.eks. på baksiden av ditt visittkort og sørg for å være tilstede på alle sosiale plattformer.

Tar du utfordringen?