ARKIV

Petter Stordalen: Slik når du målene dine

november 7, 2019 12:13 pm

Årets bransjefest med DF Awards er lagt til en nytt hotell i år. 16. november ønskes medlemsbedrifter og deres spesielt inviterte gjester velkommen hos Petter Stordalen, i nyåpnede Clarion Hotel The HUb. Med seg har de kandidater og nominerte til bransjens høyeste pris.


Av: Torger Bjørnstad

Det er flere likhetstrekk mellom Petter Stordalen og direktesalgsbransjens dyktigste. Stordalen karakteriseres som nyskapende, karismatisk – og utvilsom svært dyktig.

Han snakker høyt og begeistret om ting som opptar ham. Ting som hotelldrift, unyttige drømmer, søvn, triste aviser – og fordelen ved å være den dummeste i rommet. Nå har han delt sine ti beste råd for å lykkes med å nå målene sine, i sin nye bok med tittelen «Endelig mandag!» Boken har han skrevet sammen med Ole-Martin Ihle.

En av grunnene til at han har skrevet boken, er at han er lei av amerikanske selvhjelpsbøker om å følge drømmene sine og at solen alltid skinner bak skyene.

De 10 bud

Boken, sier han, er basert på alt han har erfart hittil i livet og karrieren med hva som har vært viktig for at han har kommet dit han er i dag.

Slik lyder Stordalens ti bud:

  1. Ikke sleng deg etter ballen, selv når alle forventer det.
  2. 80 prosent er nok.
  3. Vær naiv – det er en superkraft.
  4. Ikke følg drømmen.
  5. Ikke tro det kommer fly bare fordi du har bygget en flyplass.
  6. Les færre aviser.
  7. Sørg alltid for å være den dummeste i rommet.
  8. Utnytt hele verden til din fordel.
  9. Puss tennene hver dag, så får du to marshmallows.
  10. Snu deg på toppen og se bakover.

 

Til VG forklarer han at de ti rådene i boken er basert på alt det han har opplevd selv. Han er spesielt opptatt av at du ikke skal følge drømmene dine – noe som kan høres litt rart ut.

Men det har en forklaring:

– De som råder deg til å følge drømmene, er gjerne folk som allerede har fått det til. Er det noen man skal være forsiktig med å lytte til, så er det dem. Du må gjerne sette deg mål, bare ikke lås deg til ett. Drømmer er nemlig som kjærlighet. De kan utvikle seg. Det kan være noe du oppdager underveis, der du minst forventet det, skriver han i boken.

Rådet hans er å sette seg mål, men å være forberedt på å endre kurs ut fra tilfeldigheter og nye muligheter som dukker opp på veien.

PS: Kilden til denne saken er en omtale i VG. Der sier Petter Stordalen også at han er nøye med å legge seg klokken 22:00 hver kveld. Så derfor dukker han neppe opp på DF Awards! Vi får nøye oss med å glede oss over hans initiativer og kreativitet som sitter i veggene på The Hub!