ARKIV

Pakket 170.000 måltider på en dag

april 9, 2017 7:37 pm

Da Forever Living hadde 2.500 distributører fra hele Norden samlet i Gøteborg, la de samtidig grunnlaget for en enorm veldedighetsaksjon. Til Stop Hunger Now ble det pakket og klargjort 170.000 måltider som så ble sendt til Zimbabwe.

– Dette var 3. året på rad vi gjennomførte en slik aksjon. Engasjementet er enormt i organisasjonen, fortalte Fredric Alerstam i sitt foredrag til kolleger under årsmøtet i Direktesalgsforbundet i Oslo. På bildet er han sammen med Rex Maughn (t.h.), som er grunnleggeren av Forever Living Products.

– Vi vil være med å gjøre en forskjell gjennom Forever Giving som er en global organisasjon som fokuserer på utsatte barn. Dette skjer gjennom pengegaver, anlegg og opplæring for å bekjempe fattigdom, sult og mangel på medisiner slik at barnas
livssituasjon kan bli bedre. Det handler om langsiktige tiltak så vel som akutte, fortalte Fredric Alerstam. Han er øverste leder, som Country Manager for alle de nordiske landene.

Det er bidrag fra Forever Livings distributører som er kjernen i virksomheten. Det kan være månedlige giverbidrag, innsamlinger basert på kjøp av månedens produkt, julekort eller fra team som har samlet inn penger.

Korter ned ventetiden

– For barn som ligger på sykehus, går mye av tiden med til å vente. Innsamlingsstiftelsens oppgave er å få den tiden til å gå litt raskere og hjelpe de syke barna å glemme det vonde – i det minste for en liten stund, forklarer Alerstam om ett toneangivende prosjekt hos dronning Silvias barnesykehus som tar imot pasienter fra hele Skandinavia.

– Det kan være å få en datamaskin for å holde kontakten med venner, delta i musikkterapi, leke i Lydias hage eller besøke Liseberg sammen med familien. Stiftelsen gir også støtte til de syke barnas familier som står ovenfor de mange utfordringene et sykehusopphold innebærer, sier Alerstam.

I 2016 samlet Forever Givings forhandlere inn en masse klær og leker til utsatte mennesker i Johannesburg. Deriblant til Phineas, en mann fra slummen utenfor Johannesburg som gjorde et sterkt inntrykk på Forevers medarbeidere under Global Rally og var inspirasjon for prosjektet Packing for Phineas.

Du kan se mer om Forever Giving og flere prosjekter her:

http://www.foreverliving.no/om-forever/valgorenhet