ARKIV

La årets utgang bli inngangen til noe bedre

januar 3, 2021 11:36 am

2020 ble mer krevende enn vi kunne planlegge for. Ikke alle klarte seg gjennom det. Nå begynner et nytt år – med nye muligheter.

Ikke alle 2021-ark er blanke, for det er fortsatt mye Covid-19 som må viskes ut før vi er tilbake der vi var. Men vi nærmer oss – og det gir grunn til optimisme.

Hver mandag publiserer vi våre råd og idéer til dere i bransjen. Ikke alt passer for alle, men i sum er det en viktig ressursbank for deg. I dag, når året knapt har kommet i gang, fortsetter vi med det.

Del planene dine med andre

Hvordan vil du planlegge veien videre? Vil du gjøre mere – eller vil du gjøre mindre? Kanskje har du erfart at nyttårsløfter er til for å brytes – eller er de noe som hjelper deg å endre kurs til det bedre?

Uansett må du planlegge. Og det lureste du kan gjøre er å involvere andre i arbeidet. Da er dere flere som vet om målene som er satt – og den ofte vanskelige veien for å nå dem. Det kan gi deg både aksept og respekt for veivalgene du må ta. Det gjør det også lettere å si; Dette skal jeg IKKE – eller gjøre mindre av i 2021.

Sjelen vår er utfordret

Personlige demonstrasjoner foran grupper av kunder ble vanskelig i fjor. Med riktige forhåndsregler var det mulig – men utfordrende, nesten til det uutholdelige. For det er den personlige kontakten som virkelig kjennetegner direktesalgsbransjen. Det er selve sjelen vår. Selve grunnlaget, som sammen med kvalitetsvarer, gjør oss annerledes – og attraktive!

Nå er smekk fulle av gode tips til hva som kan redde oss i 2021.

Vi oppsummerer våre råd slik:

  • Bestem deg – hva skal du gjøre mere av og hva vil du kutte ut?
  • Involver andre. Du får gode råd og planene blir mer forpliktende.
  • Gjør planene dine målbare – husk feiringer når du når delmålene!

Styrk dine personlige holdninger

Husk at mennesker som bryr seg, bruker tid på andre, hjelper til og støtter også er nødt til å være ekte. Som direkteselger er det en forutsetning for å nå inn til andre – alt annet blir bare skuespill. Så ikke gjør 2021 til et skuespill, bare bry deg om de du har rundt deg. Kunder, kolleger, venner, naboer og familie – alle!

Til slutt i årets første nyhetsbrev siterer vi gjerne Ole Henrik Magga fra da han var med å utarbeide Sametingsplanen:

En ting er å legge planer. Noe helt annet er å vite hvor man har lagt dem.

Godt nytt år – velkommen til årets første arbeidsuke!

Av: Torger Mogan Bjørnstad