ARKIV

Ingen er perfekte – du må øve

november 7, 2019 12:20 pm

Ja, du kan ha suksess, men hender det at du tenker – jeg burde vært mye proffere til å presentere og selge? At du misunner dem som ser så trygge og selvsikre ut – og som har enda større suksess en deg?


Av: Torger Bjørnstad

Svaret er like enkelt – som det er vanskelig. Du må øve! Akkurat slik som en skihopper må forberede seg og  øve hver dag for å hoppe lengst mulig, med den riktige stilen. Det hjelper ikke skihopperen med ambisjoner, å få beroligende beskjeder av sine beste venner; Det er ikke så farlig – du er god nok som du er. Du når sikkert målene dine en gang i fremtiden!

Kanskje er også du en av dem som har sett et stort antall videoer på YouTube om salgs- og presentasjonsteknikk. Det vrimler jo av dem. Men – det blir litt som å se på video for å lære å hoppe? Det fungerer ikke!

Men det finnes en oppskrift som virkelig virker – og den får du her fra Direktesalgsforbundet i disse te punktene:

1 – Du må øve

Mange er «verdensmestre» i egne øyne, men det holdet sjelden til full suksess. Andre ber en god venn eller venninne være med i et salgsmøte som kritiker for å gi gode råd tilbake til deg. Vurdere hvordan du fremstår? Men det holder dessverre ikke det heller, for de tør aldri å være helt ærlige!

Suksess i salg, er på mange  måter en kamp på liv og død. De dyktigste opplever suksess – de andre forsvinner, en etter en! Samle en gjeng som ikke er blant dine nære venner og gjennomfør et «fake»-salgsmøte, slik du alltid gjør det. Finn frem til folk som tør å være ærlige med deg, korrigere deg – og gi deg rådene på vei til suksess!

Hvordan formulerer du deg, prater du for mye eller gjentar du stadig ett ord?  Hvordan bruker du blikket ditt, sjekk klesstilen og ånden eller kroppslukten din…  Har du kontroll? Kanskje viktigst er når og hvordan du går over fra informasjon og til salg – og sikrer suksessen!

2 – Du må elske produktene dine

En viktig medisin til suksess er å vise entusiasme – vise tydelig at du faktisk elsker det du representerer og er engasjert i produktene. Ikke vær redd for å vise varemerket ditt på klærne dine – det utstråler stolthet. Husk at ekte engasjement smitter, og folk liker det!

3 – Ingen ting må få bli ren rutine

Så lær deg å elske innhold og produktene som du skal presentere i salgsmøtene. Ingen ting må få lov til å bli rutine-preget som «just another meeting».

Hva vet du om de du skal møte? Hvordan kan du få vite mer. Har de allerede erfaringer med produktene dine? Riktig håndtert, kan det bli det viktigste fortrinnet ditt.

Hvordan påvirker «forelskelsen» salgsresultatene? Har det overhodet noen som helst påvirkning med tanke på suksess? Selvfølgelig har det det!

Forbered deg hver gang, kom i god tid, vis din entusiasme, følg planen din og gled deg! Da er du kommet langt på vei til å bli en suksess.

Kanskje til og med en mega-suksess?