ARKIV

Den gode coachen hjelper deg

februar 21, 2014 10:37 am

Direktesalgsbransjen representerer et stort mangfold. Ikke bare i vareutvalg, men også blant de som jobber i bransjen.

 

Blant dem finner du alt fra bransjens desiderte ringrever – til optimistiske nybegynnere. Alle har de det samme målet om å representere varene sine på en så god måte at både kundekrets, volum og inntekter øker.

Uansett på hvilket nivå du befinner deg, er det din egen prioritering og kvaliteten i det du gjør for den suksessen du får i fremtiden. Med endre ord – hvilke retningslinjer gir du deg selv – og hvordan praktiserer du din selvledelse?

Vær din beste sjef

Det må være deilig å være sine egen sjef og bestemme arbeidsdagen, sier folk. Mens virkeligheten som regel oppleves ganske annerledes for den som er det. For mange er det mer utfordrende enn befriende. Dessuten er det ganske ensomt når bedriften er et enkeltmannsforetak.

Den engelske filosofen Francis Bacon (1561-1626 ) sa: du kan ligge og tenke i timevis, men deler du tankene med et annet menneske, vil du kanskje oppnå mer på en time.

Derfor må du bygge relasjoner som kan hjelpe deg å være din egen sjef. Kall det gjerne en coach. Finn en god coach som du kan snakke åpent med, og som støtter deg langsiktig både når du kan feire seiere eller må tåle bratte motbakker.

Bruk firmaet du jobber for aktivt. Spør og lytt. Det finnes ofte en svært enkel løsning på utfordringer som kan virke store

Følg planen

Skal du jobbe strukturert og målstyrt, må du ha en plan. Ikke gjør den feilen at «du har det i hodet». Skriv opp mål og delmål, sett tidsfrister for hvor langt du skal ha nådd. Vær realistisk, men planen din må være noe du kan strekke deg etter.

Sammen med coachen skal dere stille de viktige spørsmålene, dele eierskap til målsettinger og beslutninger – og hjelpe deg å måle hvor du er i forhold til planen du har lagt.

Planen du har lagt, får aldri bli endelig, derfor er det en styrke om du involverer coachen når den skal revideres.

Helt konkret

Sette deg tydelige mål, og knytt aktiviteter til målene. Sorter mål og oppgaver i «Må-gjøremål», «Kan-gjøremål», «Burde-gjøremål» – og «Glem det-gjøremål».

Dette gir deg hjelp til å prioritere riktig og eklere.

Husk at det er du som skal være din egen gode sjef. Du har lagt en plan, du har delt den med din coach og du skal følge den. Kanskje må du revidere planen, men det er din plan og forventningene i den skal du oppfylle. Ikke la deg styre av andres forventninger.

Og til slutt – husk å feire når du når målene dine. Sett opp en premie til deg selv, og nyt den!