ARKIV

2018 skal bli et godt år!

mars 7, 2018 8:22 am

Kari Solberg fra Oriflame var en av vinnerne av DF Awards i 2017. Det betyr at hun er blant de aller beste i bransjen, men Kari hviler ikke på laurbærene – nå vil hun satse mer på nettaktiviteter med sosiale medier og salg online. – Jeg har mye å lære, men vet at fremtiden blir mer digital, erkjenner hun.

– Det er ikke tvil om at vi må innrette oss etter måten kundene vil handle på. Både direktesalg og handel på web er to viktige salgskanaler. De vil bare bli større og større i 2018, sier Oriflame-stjernen.

Kari Solberg trekker frem at direktesalg har en enestående mulighet til både å gi kundene en unik service, og deretter kan de handle det de trenger på weben. Samtidig kan kundene gi sine tips og anbefale produktene de bruker og liker til mange flere.

– Det vil gi oss en enorm mulighet til å nå ut til nye kundegrupper. På den måten får vi mulighet til å bygge en større bedrift, sier hun og understreker at sosiale medier og salg online er en viktig del av hennes strategi.

– Men hva er det du liker så godt med Direktesalgsbransjen, og hvordan har du fått så gode resultater at du vant DF Awards, spør vi?

– Det handler om å jobbe – jobbe mye og målrettet, for ingen ting kommer av seg selv. Derfor må du ha en positiv innstilling, tåle motgang når du feiler, men aldri gi opp. Du må være villig til å lære av andre. Bli trigget av utfordringer, vær tålmodig og husk at ingen ting går rett opp fra dag en. Ha en åpen dialog med firmaet eller teamet du jobber sammen med – de har mye erfaring og mye å lære bort.

Selv kom hun inn i Direktesalgsbransjen etter å ha blitt trigget av muligheten for å få prøve noe nytt.

– Jeg tvilte første på om dette kunne være noe for meg, men fant ganske snart ut at bransjen både er gøy og at jeg tjener penger. Men du må ha lyst og en indre drivkraft du vil utnytte, sier hun.

– Jobben min gir meg en enorm frihet, samtidig som jeg må passe på å være både strukturert, ordholden og ta initiativ. Det er godt å disponere sin egen arbeidsdag og følge de prioriteringene man vil – samtidig som ansvaret skal fylles.

– Så du anbefaler bransjen?

– I tillegg til salg som gir inntekter, gir denne bransjen meg en unik mulighet til så mye annet som reiser, treffe stadig nye mennesker, og ikke minst utvikler meg selv som person, avslutter Kari Solberg fra Oriflame.